Министърът на културата Найден Тодоров каза пред БНР в неделя,

...
Министърът на културата Найден Тодоров каза пред БНР в неделя,
Коментари Харесай

Министърът на културата твърди, че няма основание да освободи директора на Народния театър

Министърът на културата Найден Тодоров сподели пред БНР в неделя, че няма съображение да освободи шефа на Народния спектакъл Васил Василев.

Новината идва, откакто преди дни основният режисьор на театъра Александър Морфов беше уволнен от Василев. Това докара до няколко цивилен митинга.

" Личното ми мнение е, че уволнението на Александър Морфов не трябваше да се случва по сходен метод ", сподели Тодоров. Той добави, че артистите, които заюитават Морфов, са поискали от него да освободи шефа на театъра, макар че съгласно него няма съображение за това. " Говорим за линч, а това е противоположното на правовата страна, към която се стремим ", сподели още той.
  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

" Проблемът сега в Народния спектакъл е разделянето, което се получава сред артистите, хора, които работят дружно, стартират да не си приказват, да се гледат изкривено ", добави Тодоров, като сподели и че ще се опита да приказва и с двете страни по случая.
" Много огромен чадър "
Също в неделя Александър Морфов даде изявление пред бТВ, в което сподели, че " обстановката в Народния спектакъл е като в страната: един самопровъзгласил се деспот ръководи с всички номенклатурни писалищен номера, а неговите хидри подслушват, гонят, унижават ".

По думите на режисьора първият ход на шефа е бил да " купи " членове на трупата, като им предложи награди сред 8 хиляди и 18 хиляди лева и допусна, че театърът ще банкрутира през април. " Явно има доста огромен чадър, който го пази - президента, Движение за права и свободи и Сараите, от трета страна моите отдавнашни другари от ГЕРБ и Бойко Борисов ", сподели още Морфов.

Александър Морфов във вторник за уронване на престижа на шефа. От октомври насам режисьорът Велислава Кръстева на поста пиар на Народния спектакъл. Във вторник самата Кръстева заяви, че от 1 март към този момент няма да е част от екипа на театъра, само че не е уволнена, а е приела предлагането на шефа да напусне. В края на седмицата се организираха три следващи митинга пред постройката на Народния спектакъл.

Бившият министър на културата Велислав Минеков написа преди месеци във Facebook, че шефът Васил Василев би трябвало да бъде уволнен. По-късно Минеков се оказа единственият заменен министър на Румен Радев.

Велислава Кръстева е някогашен пиар и депутат от Движение за права и свободи., предишния месец тя още веднъж е взела присъединяване в партийно събитие на Движение за права и свободи във Велико Търново, където е изнесла отчет.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР