Министърът на културата на Полша реши да постави в ликвидация

...
Министърът на културата на Полша реши да постави в ликвидация
Коментари Харесай

Полският министър на културата заяви, че ще ликвидира държавните медии

Министърът на културата на Полша реши да сложи в разпродажба държавната телевизия , радио и новинарска организация, сподели той в сряда, задълбочавайки разногласието за бъдещето на обществените медии след значима смяна в държавното управление, предава " Ройтерс ".

Проевропейска коалиция, ръководена от Доналд Туск, пое властта в Полша този месец и, които съгласно критиците са се трансформирали в пропагандни средства по време на осемте години на власт на националистическата партия " Право и правдивост " (PiS).

Промените срещнаха мощна опозиция от PiS, която споделя, че новото държавно управление е заобиколило естествената парламентарна процедура при използването им.

Този ход следва решението на президента Анджей Дуда , съдружник на PiS, да наложи несъгласие на предложенията на новото държавно управление за разноски за финансиране на публични медии.

" Поради решението на президента на Република Полша да спре финансирането на публичните медии, взех решение да слага в разпродажба фирмите Telewizja Polska SA, Polskie Radio SA и Polska Agencja Prasowa SA ", сподели Бартломей Сенкевич в изказване, оповестено на платформа за обществени медии X.

" В актуалната обстановка сходни дейности ще подсигуряват продължаването на активността на тези компании, щ е извършат нужното преструктуриране и ще предотвратят съкращенията на чиновници в горепосочените компании.

Той сподели, че положението на разпродажба може да бъде оттеглено когато и да е от притежателя на сдруженията, който е страната.

Депутатът от PiS Йоана Лихочка сподели в обява на X, че " държавното управление на Туск унищожава полските медии ".
 Полският президент плаши държавното управление с несъгласие на бюджета
Полският президент плаши държавното управление с несъгласие на бюджета

Отношенията Дуда-Туск са все по-обтегнати
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР