Министърът на културата Боил Банов откри шестото и рекордно голямо

...
Министърът на културата Боил Банов откри шестото и рекордно голямо
Коментари Харесай

Боил Банов откри Шестото издание на Алея на книгата

Министърът на културата Боил Банов откри шестото и рекордно огромно издание на „ Алея на книгата “ в София. Събитието се състоя на Литературния ъгъл (до паметника на Алеко Константинов), като гостите се любуваха на присъединяване на Джаз групировка „ София “.

Книжното ревю навън към този момент сполучливо мина през градовете Пловдив и Варна, като в столицата белите шатри обичайно ще ни чакат на пешеходната част на бул. „ Витошка “. Алеята ще продължи до неделя, 16-и септември, с работно време всеки ден от 10:00 до 20:00 часа.

Повече от 60 от водещите български издателства показват новите си заглавия в общо 23 шатри, а както всяка година, сцена на богата културна стратегия, включваща министър председатели на книги, срещи с поети, писатели и преводачи, игри и работилници за деца, ще бъде Литературният ъгъл на Алеята.
16

Част от гостите в Културната стратегия тази година са Атанас (Наско) Атанасов, Галина Вълчева, Георги Господинов, Димитър Тонин, Елисавета Логинова, Елица Виденова, Нели Нановска, Палми Ранчев, Петя Александрова, Светлозар Жеков, Татяна Костова, а също чешкият публицист Мартин Райнер и други. Събития ще се проведат както в Литературния ъгъл, по този начин и в книжарници, партньорски местоположения в градския център.
16
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР