Министърът на културата Боил Банов и Лиляна Павлова - министър

...
Министърът на културата Боил Банов и Лиляна Павлова - министър
Коментари Харесай

Двама министри показаха ремонтирания за 45 млн. лв. НДК


Министърът на културата Боил Банов и Лиляна Павлова - министър за Българското председателство демонстрираха пред медиите ремонтираните зали на НДК, в които ще се организират събитията и срещите от календара на Българското председателство, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Броени дни преди старта на председателството обиколката стартира от Вход А6, който ще е формалният на всички ВИП-делегати. След като се влезе в него има брандирана, така наречен „ хенд шейк стена “, сподели министър Палова и обясни, че първото посрещане и здрависване ще се случва точно от тук. Първият „ хенд шейк “ беше сред двамата министри.

Финално ремонтът по думите на министъра на културата излязъл 45 млн. лева „ Наложи ни се да стигнат “, сподели Боил Банов и добави, че е удовлетворен от качеството на ремонта. „ Тази постройка по принцип на всички места би трябвало да се затвори и да се отвори, когато се направи. Разбирате, че предвид на спецификата на НДК тук дейностите не са спирали “, съобщи Банов и добави, че от септември тук тече пълноценно културна активност. Той означи, че на две места към този момент се появили течове, които се отстраняват мигновено. Примерно течът от „ оня ден “ е обвързван с места, които „ не са подлежали на ремонта, само че в този момент е оправено “. „ Това е част от изпитателния период. Всеки ремонт в последна сметка потегля да действа и има някакви моменти и елементи, които се почистват “, изясни той. Според него всичко можело да бъде „ безусловно съвършено, в случай че бяхме затворили НДК “, само че се решило, че това „ просто би било неуместно “.

12 млн. лева са дадени за системата за сигурност. „ Повече трябваше да коства, понижена е на 12 млн. Това е минимумът, само че системата за сигурност е една от най-сериозните в Европа такава. Надали има друга сходна система за сигурност с такива гаранции както тук “, сподели Банов.
 Министърът на културата Боил Банов и Лиляна Павлова - министър за Българското председателство демонстрираха пред медиите ремонтираните зали на НД Министърът на културата Боил Банов и Лиляна Павлова - министър за Българското председателство демонстрираха пред медиите ремонтираните зали на НД / БГНЕС
По думите на министъра това, което остава да се направи, е обвързвано най-много с разчистване. „ Общо взето всичко е обвързвано с почистване “, уточни той и още веднъж акцентира, че активността не е серпантина и сега в НДК не престават да се случват събития. Чистенето ще се прави по празниците да вземем за пример. „ Има една специфичност, огромният ключ беше да не стопира активността “, акцентира той.

„ Искам да ви кажа, че няма по-добро място сега в Европа, в това число с тези творби на изкуството, след реновирането им, след реставрацията им, почистването – главно, обектът съставлява нещо неповторимо “, съобщи Банов.

Обиколката мина в залата, където ще бъде пресцентърът. В залите 7, 8 и 9 ще се организират всички съпътстващи събития, конференции и работни срещи от календара на председателството. 270 са общо събитията в календара в България, от които към 32 са на най-високо равнище, които ще се организират в Зала 3.
 270 са общо събитията в календара в България, от които към 32 са на най-високо равнище, които ще се организират в Зала 3. 270 са общо събитията в календара в България, от които към 32 са на най-високо равнище, които ще се организират в Зала 3. / БГНЕС
За нея министърът на културата сподели, че е „ неповторима за Европа сега, няма аналог “. „ Това е гордостта сега на НДК “, акцентира Банов и добави, че сърцето на председателството ще бъде тук. „ Залата в действителност е неповторима, тъй като е оборудвана с най-модерно високотехнологично съоръжение както от позиция на осветяване, тон, светлина “, сподели Лиляна Павлова и уточни и ремонтираните кабини, които да дават отговор на всички условия на стандартите на Групово дело „ Преводи “ на Европейска комисия. „ Включително с обезшумяване на столовете, на масите в кабините, с цел да не провокират дискомфорт по време на превод “, съобщи тя.

Първата публична среща на най-високо ниво по време на председателството се чака да бъде на 11 и 12 януари 2018 година /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР