Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер изрази задоволството си

...
Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер изрази задоволството си
Коментари Харесай

Лорер приветства инвестиция за 120 млн. лв. в завод за части за електомобили


Министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер изрази задоволството си новата инвестиция на " Етем Гестамп " в уголемение на съществуващите мощности в България на стойност 60 милиона евро

Той посети цех за автомобилни съставни елементи в София, където бяха показани капиталови проекти за уголемение на производството на компанията в България, съобщи Българска телеграфна агенция.

На събитието участва и посланикът на Гърция у нас Димитриос Хронопулос и управлението на Гръцкия бизнес съвет в България.

Важно е такива вложения да се случват в България – демонстрират, че тактиката, която сме заложили в министерството на нововъведенията и растежа да привличаме вложители в България, работи, сподели Лорер. В предприятието той се срещна с Емануил Фундукис, общоприет шеф на компанията " Етем Гестамп ".

Тази инвестиция за произвеждане на детайли за електрически автомобили съответствува както с европейската тактика за зелен преход и въглеродна индиферентност, по този начин и със тактиката на България да предлага положителни условия за производството на части за електрически автомобили, добави Лорер. Тази инвестиция ще сътвори над 130 работни места за квалифицирани експерти през идващите две години, като серийното произвеждане е планувано да стартира през 2023 година.

Компанията е измежду дребното в Европа, която създава алуминиеви профили, отговарящи на най-високите стандарти на автомобилната промишленост. Стратегията на компанията е фокусирана върху водещи трендове като електромобилност, по-леки транспортни средства и нулеви излъчвания в поддръжка на световната цел за резистентност и въглеродна индиферентност, показаха от " Етем Гестамп ".

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР