Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди 24-часово наблюдение

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов разпореди 24-часово наблюдение
Коментари Харесай

Разпоредено е 24-часово наблюдение на язовирите, за които отговаря ДАМТН

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разпореди 24-часово наблюдаване на язовирите на територията на страната, за които Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) реализира надзор по Закона за водите за осъществяването на ограниченията, обезпечени от притежателите за безвредната им употреба и изправното техническо положение на язовирните им стени и оборудванията към тях.

Поради проливните дъждове в доста области на страната, записаните количества на падналите превалявания и постъпилата от Националния институт по метеорология и хидрология прогноза за рискови феномени и идни наводнения, министър Богданов разпореди наблюдаване на язовирите.

ДАМТН ще бъде в непрестанен контакт с всички структури, които имат отношение и наблюдават за положението и водните равнища в язовирите.

Предприети са всички превантивни ограничения, в резултат на което да се наблюдават непрекъснато водните размери на язовирите.

Към сегашния миг не са зародили спешни обстановки с язовирни стени и оборудванията към тях при следените от ДАМТН язовири.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР