Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи сертификат за инвестиция клас
Коментари Харесай

Немска фирма строи завод във Враца

Министърът на стопанската система Емил Караниколов връчи документ за инвестиция клас А на немската компания "МД Електроник " ЕООД. Тя е подготвила 21.5 млн. лева за създаване на ново дружество във Враца, което ще се състои от индустриални, логистични здания и офиси с обща застроена повърхност от 9950 кв. метра. То ще създава кабели за транспорт на данни и електронни съставни елементи, коаксиални елементи и кабели за медия и мултимедия модули. Дружеството ще закупи и ще оборудва фабриката с разнообразни ръчни, полуавтоматични и автоматизирани машини. Проектът планува да бъдат разкрити 300 работни места. Това е най-голямата инвестиция във Враца след построяването на торовия колос "Химко " и е една от най-големите в района. Немската компания има личен обучителен център, в който чиновниците ще получават спомагателна подготовка.

"МД Електроник " ГмбХ е водещо сдружение в региона на техническите решения за транспорт на данни в автомобилната промишленост. Продуктите му са интегрирани допълнително от 170 модела на коли на над 25 производители. Групата на "МД Електроник " работи в четири страни на три континента и има над 5000 чиновници.

За интервала 2014-2018 година сертифицираните планове единствено в автомобилния бранш са 17 на брой, на обща стойност 300 млн. лева, и са разкрити близо 8000 нови работни места. Безспорно, автомобилното произвеждане е един от предпочитаните браншове за привличане на задгранични вложения в страната, с огромен капацитет за развиване на експорта, заетостта и районното развиване. В бранша са заети повече от 170 предприятия - интернационалните и български компании, производители на части и съставни елементи за коли.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР