Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в официалното откриване на

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в официалното откриване на
Коментари Харесай

Идеал Стандарт влага 22 млн.лева в нови машини

Министърът на стопанската система Емил Караниколов взе участие в формалното разкриване на първия стадий от капиталовата стратегия на Идеал Стандарт в гр. Севлиево. Предвидено е придобиване на нови машини и съоръжение, инструментална екипировка за нови гами произведения на обща стойност над 22 млн. лева

По време на срещата си с основния изпълнителен шеф на Идеал Стандарт Интернешънъл Торстен Тюрлинг, министър Караниколов показа опциите за подкрепяне на бизнеса посредством ограниченията, заложени в Закона за поощряване на вложенията. Той подчертава и върху възстановяване достъпа до финансиране на дребните и междинните компании посредством Българска банка за развиване (ББР). По думите на икономическия министър различен инструмент в посока развиване на бизнес средата в страната е надграждането и основаването на нови индустриални зони.

„ Предприет е нов метод за развиването на индустриалните зони в България – първо ще се построява инфраструктурата на зоната и едвам по-късно ще се продава или ще се дава право на градеж, с цел да могат вложителите да влизат в подготвени индустриални зони “, разясни министърът.

Той добави, че това е едно от спомагателните облекчения за евентуалните вложители, за които се работи през Закона за поощряване на вложенията. Коментирано бе и дефицита на работна ръка, който се отразява съществено върху капиталовия климат.

В умозаключение министър Караниколов изрази убеденост, че нарастването на производството и на приходите от продажби за 2017 година на Идеал Стандарт с към 3% по отношение на 2016 година, се дължат на подобряващите се стопански условия, растеж на строителния пазар и новаторските артикули.

За последните 25 години компанията е вложила над 260 млн. лева и е подсигурила работа на над 3000 индивида, с което се подрежда в топ 15 на работодателите в страната ни.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР