Министърът на икономиката Емил Караниколов разпореди командироването на допълнителни служители

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов разпореди командироването на допълнителни служители
Коментари Харесай

Въвеждат денонощни дежурства на проблемните язовири в Бургаско

Министърът на стопанската система Емил Караниколов разпореди командироването на спомагателни чиновници на Държавната организация за метрологичен и механически контрол в област Бургас и обезпечаването на 24-часово дежурство на проблематичните язовири в региона.

7 язовира в Бургаско със скъсани стени

По-рано през днешния ден регионалният шеф на Бургас заяви, че 7 язовира на територията на региона са скъсали стени.Тази информация се удостоверява и икономическото министерство. " Към момента общият брой на язовирите, които имат разкъсване или нарушавания на язовирни стените на територията на област Бургас са седем. Това са каскадни язовири, като четири от тях са на територията на община Бургас, а три са в община Камено. Всички те са под 50 000 куб. м., като се изключи бент. „ Чотората “, който е с размер от 100 000 м3. Нито един от тях не е включен в листата на евентуално рисковите язовири и не могат да основат приливна вълна. ", оповестиха от пресцентъра на министерството.

На територията на община Камено преливат язовирите „ Чанаджик “ 3 и 4, „ Овощна градина “, „ Кокичина могила “ и „ Санър дере “. Всички те са благосъстоятелност на локалната власт, акцентират от ведомството. Под тези язовири няма обитаеми места и водния отток от тях не е причина за човешките жертви, изрично показват още от икономическото министерство

През нощта преливане е имало и на язовир Чотората. Първоначалната информация оттова е, че водата от язовири „ Чанаджик “ 3 и 4 се е вляла в язовир Чотората към 2:00 часа през нощта, който е бил с отворен главен изпускател, само че приливната вълна е носела почва и растителност, които са го запушили. Това е довело до внезапно повишение на неговото равнище и преливане през язовирната стена, а водата се е оттекла към Русокастренска река. Първоначалната информация е, че все още изпускателя на язовир Чотората действа обикновено и водоема може да бъде изпускан следено, при положение, че преваляванията продължат.

Язовир „ Чотората “ е благосъстоятелност на „ ДИЕМ “ ЕООД. Най-вероятната причина за преливането на водоемите са падналите превалявания през последното денонощие, които са в пъти над плануваните, като са били регистрирани към 200 л. на кв. м.

Държавната организация за метрологичен и механически контрол е открила контакт с локалната власт в Камено. По техни данни последните инспекции от техни екипи на язовирите е от предходната седмица и не са установени проблеми.

От икономическото министерство опровергават появили се по-рано през днешния ден информации, че има скъсана стена и на язовир Трояново. Той е в редовност и даже има свободен размер, прецизират от ведомството. Неверни са информациите за скъсана стена или различен проблем обвързван с него.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР