Министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че 290 хиляди българи

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов посочи, че 290 хиляди българи
Коментари Харесай

Моловете отварят врати: 290 000 българи се връщат в тях на работа

Министърът на стопанската система Емил Караниколов уточни, че 290 хиляди българи работят в моловете из страната, които от понеделник още веднъж отварят порти.

Припомняме ви, че те бяха затворени на 13 март с началото на изключителното състояние и досега в тях работеха само питателните вериги, аптеките и банковите клонове.

Предстои издаването на заповед на здравния министър, в която ще бъдат разказани разпоредбите им за работа. Това се чака да стане факт до края на днешния ден.

" Тяхното неработене и безучастие в стопанската система не вреди единствено на техните бюджети, само че и на бюджета на самата страна. От тази позиция за нас е значимо колкото се може повече стопански субекти да се върнат на работа, само че при съблюдаване на всички наложителни ограничения. Пак ще кажа здравето е на първо място ", настоя Караниколов.

По рано през днешния ден новината за отварянето на комерсиалните центрове бе обявена от премиера Бойко Борисов, който се срещна с представители на Българската ритейл асоциация.

" С сътрудниците от стопанската система, опазването на здравето и щаба последните 2 седмици работим по тематиката с доста полемика, с доста медицински причини и се надяваме да отработваме въпросите един по един. В доста от страните сега се приказва за разхлабване на ограниченията, а в България някои от комерсиалните обекти изобщо не бяха спирани ", уточни Борисов.

По време на срещата детайлно бяха разисквани изискванията, при които да бъде обновена активността на моловете поради битката с разпространяването на COVID-19 у нас. Беше бележит приносът на сектора за българската стопанска система, което постанова въпроса за рестартиране на активността му.

Премиерът означи още, че е наложително да продължи да се съблюдава салдото сред последователното възобновяване на естествения стопански живот и реализирането на противоепидемичните ограничения за оптималната отбрана на здравето на българските жители.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР