Министърът на финансите във Великобритания остава Джереми Хънт. Новият премиер

...
Министърът на финансите във Великобритания остава Джереми Хънт. Новият премиер
Коментари Харесай

Джереми Хънт остава министър на финансите на Великобритания

Министърът на финансите във Англия остава Джереми Хънт. Новият министър председател Риши Сунак реши да го остави на поста му, съобщи Българска телеграфна агенция.

Хънт беназначен в разгара на рецесията в средата на този месец от някогашния министър-председател Лиз Тръс на мястото на уволнения от нея Куази Куартенг. Тогава Тръс взе това решение в опит да успокои финансовата стихия, провокирана от показаните от нея стопански ограничения.

Опитен политик, работил за министерствата на опазването на здравето и външните работи, 55-годишният Джереми Хънт, след назначението си анулира съвсем всички данъчни облекчения, оповестени от държавното управление на Лиз Тръс, и предизвести за идни сложни ограничения, пораждайки опасения за връщане към строгите икономии. Той би трябвало да показа нови бюджетни ограничения на 31 октомври.

По-рано днесСунак съобщи в първата си тирада, че неговото държавно управление ще се характеризира с " честност, професионализъм и отчетност на всяко равнище " и даде обещание да завоюва доверието на английската общност.

" Искам да изразя почитание към моята предшественичка Лиз Тръс... Но бяха позволени някои неточности. Те не бяха плод на неприятни планове. Точно противоположното, в действителност. Но все пак неточности ", акцентира той. " Аз бях определен за водач на моята партия и за ваш министър председател, частично с цел да ги поправя. И тази работа стартира неотложно.Ще слага икономическата непоклатимост и доверие в центъра на дневния ред на това държавно управление. Това ще значи сложни решения, които предстоят “, съобщи новият министър председател на Англия.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР