Министърът на финансите в сръбското правителство Синиша Мали съобщи, че

...
Министърът на финансите в сръбското правителство Синиша Мали съобщи, че
Коментари Харесай

Исторически ден за Сърбия: Започва строителството на метро в Белград

Министърът на финансите в сръбското държавно управление Синиша Мали заяви, че всичко е готово за започване на строителството на белградското метро, съобщи Танюг.

„ Исторически ден, който дочакаха генерации наши жители “, е написал Мали в Инстаграм.

„ Много управляващи преди нас възнамеряваха създаване на метро, само че никой не направи нищо съответно по този въпрос. Ние, въпреки това, отдавна интензивно работим по този план, който е от голямо стратегическо значение за град Белград и Република Сърбия “, съобщи Мали.

Министърът уточни, че метрото, което ще се построи, ще бъде най-съвременно и изцяло автоматизирано. Първата линия ще бъде дълга 21,1 километра и ще има 21 станции. Втората линия ще бъде дълга 21 километра и ще има 23 станции, двете линии ще се пресичат на " Савския " площад.

„ Исторически ден за Сърбия “, написа и вестник „ Вечерне новости ", отбелязвайки, че построяването на метрото е почнало на Макишко поле. Извършва се насипване на терена, където ще се построи хранилище на метрото. Ще се правят действия на 72 хектара повърхност. Изграждането на депото ще се осъществя от компанията Power China. Срокът за осъществяване на тази активност е 36 месеца.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР