Министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви пред журналисти,

...
Министърът на финансите в оставка Асен Василев заяви пред журналисти,
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма запорирани сметки на руското посолство у нас

Министърът на финансите в оставка Асен Василев съобщи пред публицисти, че няма запорирани сметки на съветското посолство у нас. По думите му са спрени преводите, само че няма запори, наложени от българската страна.

„ Дерогацията сега се съветва с Европейска комисия. Когато от там получим мнение дали е добре да се анулират глобите и да се даде дерогация за този съответен превод, надлежно ще предприемем ограниченията.Те настояват, че преводът е за заплати на стойност 892 хиляди $. Няма запорирани сметки и нещо, което е направено от българската страна. Това е автоматизирано деяние по силата на глобите на Европейска комисия ”, изясни той.

Коментарът му бе във връзка изявление на Тошко Йорданов от Има Такъв Народ. Преди часове той съобщи, че МФ е спряло парите на съветското посолство, които са си техни.

Вицепремиерът в оставка разгласи, че към момента се водят диалози за възможен и все още няма 121 депутати, които да поддържат вероятно кабинета „ Василев ”.

„ Ако нямаме 121 депутати, няма смисъл да се показва състав на кабинет и да се гласоподава в Народно събрание. Правителство на малцинството в подобен парламент няма по какъв начин да бъде стабилно и отговорно ръководство на страната. Не е коментиран личен състав все още ”, сподели Асен Василев.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР