Министърът на финансите Асен Василев сравни задържането на председателя на

...
Министърът на финансите Асен Василев сравни задържането на председателя на
Коментари Харесай

Най-накрая влязохме в Европа: Василев сравни задържането на Борисов с акциите срещу Курц и Саркози


Министърът на финансите Асен Василев съпостави задържането на ръководителя на ГЕРБ Бойко Борисов с акциите против някогашния канцлер на Австрия Себастиан Курц и някогашния президент на Франция Никола Саркози.

" Виждате какво с Курц в Австрия и със Саркози във Франция. Най-накрая влязохме в Европа ", съобщи Василев в коридорите на Народното събрание.

Той отхвърли изказванието, че полицейската акция от нощес, при която бяха арестувани още някогашният финансов министър Владислав Горанов и някогашният началник на държавната осведомителна работа Севделина Арнаудова, е политическа чистка. Той съобщи, че с цел да има такава чистка, би трябвало някое от тези лица да е във властта, а това не е по този начин все още.

Макар и късно, тези дейности се подхващат и ние се радваме за това, разяснява Василев, като отхвърли и изказванието за репресии.

" Репресия е когато студентите ги бият зад колоните на Министерския съвет. Репресия е когато оковеш човек и пет часа го държиш с белезници на площада, с цел да го видят всички и да го снимат всички. Това, което видяхте нощес, имаше ли такива фрагменти? Нямаше, тъй като полицията си прави работата по закон ".

По думите на Василев има наложена 24-часова мярка, не е имало полицейско безчинство, като да хвърляш хора по очи и да им казваш, че са нарушители. Нямало и изтекли фрагменти от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи по какъв начин хора се унижават и арестуват.

Относно ареста на Севделина Арнаудова, Асен Василев посочи, че половин час преди този момент тя е давала информация на медиите за претършуване на дома й.

" Не е някой да е разрушил вратата и да е споделил, тук ви арестуваме пред лицето на детето ", уточни той. И добави: " Хайде да спрем с рефрена за репресиите. Няма репресии, има естествени полицейски дейности ".

Във връзка с информацията, че с тази акция властта се пробва да прикрие нещо друго, като даването на оръжия на Украйна, финансовият министър уточни:

" Държавата не може да даде един гвоздей без автограф на финансовото министерство. В министерството не е постъпвало такова искане, под никаква форма, за никакви оръжия ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР