Министърът на енергетиката Румен Радев заяви, че до края на

...
Министърът на енергетиката Румен Радев заяви, че до края на
Коментари Харесай

Министър Радев: До края на деня всички аварии ще бъдат отстранени

Министърът на енергетиката Румен Радев съобщи, че до края на деня всички повреди, поради които към момента има клиенти без ток, ще бъдат отстранени. Към 11 часа през днешния ден 300 трафопоста са били отвън строя с близо 18 хиляди клиенти. 

Министърът анонсира, че предстоят срещи, на които да се разиска взаимоотношението сред ведомствата у нас в спешни обстановки. 

Електроенергийният систематичен оператор и електроразпределителните сдружения имат проекти за деяние при значителни снеговалежи и навявания. 

В момента се прави анализ на установените недостатъци при реакцията от последните дни, като министърът даде и образец:  

" При цялата ни осведоменост за трафопостове, абонатни номера на всеки електромер и впрочем, става известно да вземем за пример, че ние не можем да разграничим кой от тези абонатни номера е на помпена станция за водоподаване. Ето, това е нещо, което да вземем за пример би трябвало да решим. Няма никакъв смисъл единствено да приключим бедствените и спешните дейности, в случай че те по-късно не се осмислят по какъв начин това да не става по този начин " - разяснява министър Румен Радев.  

Заявление за компенсиране за интервала, в който са били без ток, потребителите могат да изпратят до съответното електроразпределително сдружение.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР