Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов

...
Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместник Красимир Ненов
Коментари Харесай

Министър Радев покани на среща протестиращите енергетици и миньори

Министърът на енергетиката Румен Радев и неговият заместител Красимир Ненов ще се срещнат в 13 ч. с протестиращите енергетици и миньори, оповестяват от държавната осведомителна работа.

Разговорите ще се проведат в административната постройка на Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ". Поканени са законните синдикални представители на топлоелектрическата централа и на " Мини Марица-изток ". Ще вземат участие също управленията на двете сдружения.

А на следващия ден министър председателят акад. Николай Денков провежда среща с протестиращите енергетици и миньори от 16 часа в Министерския съвет.

Поканени са водачите на двата огромни синдиката - КНСБ и КТ " Подкрепа ", ръководителите на Федерацията на самостоятелните синдикати на миньорите към КНСБ, на Националната федерация на енергетиците към КНСБ, на Независимата синдикална федерация на енергетиците в България към КНСБ, на синдикалните организации на КНСБ в Топлоелектрическа централа " Марица изток 2 ", в " Мини Марица-изток ", в обособените рудници на сдружението и в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ", а също по този начин ръководителите на Синдикалната миньорска федерация и Федерация " Енергетика " и на синдикалните районни съюзи на КТ " Подкрепа " в Кюстендил, Перник и Стара Загора.

А в изявление за Нова телевизия президентът на КНСБ Пламен Димитров акцентира, че не е ясно дали срещата с акад. Николай Денков ще се състои, защото, по думите му, в случай че документите бъдат импортирани през днешния ден в Европейската комисия, каквато поръчка даде министър-председателят, тя ще е безпредметна:

По думите на Димитров " в случай че напрежението не се канализира с действителни стъпки, може да се стигне до още по-голяма ескалация ".

 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР