Министърът на енергетиката Росен Христов отговори своевременно на призива на

...
Министърът на енергетиката Росен Христов отговори своевременно на призива на
Коментари Харесай

Министърът на енергетиката се срещна спешно с шефа на КЕВР, търсят решение на кризата с газа

Министърът на енергетиката Росен Христов отговори навреме на апела на ръководителя на КЕВР Иван Иванов за среща. Акцент в диалога, който се организира в министерството, бе доставката и цената на природния газ, оповестиха от пресцентъра на ведомството.

" Опитваме се да намерим най-хубавото решение, като за задачата към този момент започнахме със симулации и калкулации на разнообразни благоприятни условия. Целта е стабилизиране на доставките, което ще обезпечи предвидимост и сигурност за потребителите ", изясни министър Христов.

От своя страна ръководителят на КЕВР Иван Иванов благодари за бързата реакция на министъра.

" Особено значимо е каква ще е цената на газа през септември ", акцентира той, като не скри, че нормативната уредба не дава отговор на динамичната обстановка, в която се постанова да работят.

И двете страни се сплотиха към разбирането, че е извънредно значимо да има бистрота и доколкото е допустимо предвидимост в работата на институциите.

В срещата участваха още Любомира Ганчева, шеф на политическия кабинет на министъра, както и комисарите от КЕВР Александър Йорданов, Благой Голубарев и Димитър Кочков.

Припомняме, че на брифинг по-рано денем шефът на КЕВР Иван Иванов прикани за среща с енергийния министър. Иванов разгласи, че окончателната цена на природния газ за август ще бъде гласувана на 12 август и предвижда, че евентуално покачването ще е в границите на препоръчаното от " Булгаргаз " - към 60%.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР