Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм заяви днес, че

...
Министърът на енергетиката на САЩ Дженифър Гранхолм заяви днес, че
Коментари Харесай

САЩ работят върху стратегия за урана и обмислят забрана на руския внос


Министърът на енергетиката на Съединени американски щати Дженифър Гранхолм съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати не би трябвало да изпращат повече пари на Русия в отговор на въпрос дали администрацията би трябвало да забрани вноса на съветски уран, оповестява Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5018
Сенаторът от Републиканската партия Джон Барасо, който е водещият републиканец в енергийния комитет на Сената, е попитал Гранхолм дали президентът ще наложи възбрана върху вноса на урана, който се употребява в нуклеарната енергетика на Съединени американски щати, с цел да отслаби в допълнение Русия. Това е станало по време на чуването за оферти от президента Джо Байдън бюджет за финансовата 2023 година.

Ще оставя президента да излезе със заявление, само че мога да кажа, че по тази точка имаме единна позиция, сподели тя. Не бива да пращаме повече пари в Русия за американска сила, нито по никаква друга причина, добави тя.

Гранхолм означи, че енергийното министерство работи сега по необятна тактика за урана, с цел да подсигурява постоянни доставки на този метал за Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР