Министърът на енергетиката на Кипър Натаса Пилидес, която беше гост

...
Министърът на енергетиката на Кипър Натаса Пилидес, която беше гост
Коментари Харесай

Кипър откри голямо газово находище

Министърът на енергетиката на Кипър Натаса Пилидес , която беше посетител на държавното радио във вторник сутринта, се изрече много оптимистично за находище на природен газ, намерено от консорциума Eni-Total, на към 100 благи от кипърското крайбрежи е, написа кипърската редакция на гръцкия вестник " Катимерини "

От компанията Eni споделиха в изказване в понеделник, че са направили " доста изобретение на газ в бунар " Кронос-1 ", продънен в Блок 6 ", като предварителните оценки демонстрират към 700 милиарда куб. м. газ, " със доста в допълнение нарастване, което ще бъде проучено посредством по-нататъшен сондаж за изследване в региона ".

Пилидес сподели, че откритието може да направи допустимо кипърският газ да стигне до Европа доста по-бързо, като уточни съществуващата инфраструктура в района, имайки поради проектите на Европейски Съюз да внася природен газ от Египет.

" Има интерес от страна на Европейски Съюз във връзка с това по какъв начин можем да продължим напред, тъй че да можем да бъдем включени по-активно в планирането сред консорциумите ", сподели Пилидес.

По-рано това лято , който разрешава израелският природен газ да бъде изнасян като полутечен природен газ за Европа през Египет.

След подписването еврокомисарят по енергетиката Кадри Симсон сподели, че меморандумът за съгласие с Египет и Израел ще разреши на Брюксел да " разчита на полутечен природен газ (ВПГ) от Израел и средиземноморския район посредством египетската инфраструктура за ВПГ ".

Кипърският министър призна, че ще са нужни към три години за обмисляне и създаване на водопровод до Египет, като сложи " реалистична и осъществима цел " на Кипър да се причисли към веригата за доставки през 2027 година

" Но еврокомисарят по енергетиката ни даде да се разбере, че независимостта от съветския газ е дълготраен ангажимент ", сподели Пилидес, добавяйки, че " даже Египет и Израел в границите на проектите на Европейски Съюз се нуждаят от повече време, тъй като някои от тези запаси са обещани за други пазари. "
 Съединени американски щати изместват фокус към възобновими енергийни източници и природния газ в Източното Средиземноморие
Съединени американски щати изместват фокус към възобновими енергийни източници и природния газ в Източното Средиземноморие

Енергийната сигурност на Европа " е повече от всеки път въпрос на национална сигурност "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР