Министърът коментира, че още през тази година е осигурено повишение

...
Министърът коментира, че още през тази година е осигурено повишение
Коментари Харесай

Министър Тагарев: Бойните самолети F16 вече са на конвейера

Министърът разяснява, че още през тази година е обезпечено покачване на заплатите на военнослужещите с 10 %, само че за превъзмогване на казуса с дефицита на фрагменти в армията ще се търсят сложни решения. Това нарастване на възнагражденията демонстрира схващане и от държавното управление, и от Народното събрание, че потребностите на армията са основни и разрешаването на проблемите с комплектоването е доста значимо, сподели Тагарев.

На въпрос за осъществяването на плана за бойните самолети F16, министърът уточни, че три такива " към този момент са на конвейера " . Той посочи, че възнамерява през есента да посети Съединени американски щати, с цел да види на място градежа на машините.

Министърът прикани да се спрат спекулациите, че страната ни ще праща военнослужещи в Украйна, добавя Българска телеграфна агенция. Не бива да се стряскат хората, няма нито такива планове, нито някакви разисквания, бе безапелационен Тагарев.

Във Варна довечера министърът на защитата бе посетител на събранието-концерт, отдадено на празника на Военноморските сили (ВМС) на Република България. Тържеството почетоха началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, висши офицери, началникът на военния флот контраадмирал Кирил Михайлов, доста жители. Утре честванията по случай 144-ата годишнина от основаването на Военноморски сили ще продължат с обред по заграбване на първо офицерско звание на випускниците от Военноморското учебно заведение в града.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР