Министър Тагарев поиска от мен информация за това как се

...
Министър Тагарев поиска от мен информация за това как се
Коментари Харесай

Проф. Хинков: Оставката на Емин е израз на почтеност

Министър Тагарев изиска от мен информация за това по какъв начин се качват материалите във фейсбук от „ Пирогов “. Моята реакция беше да предам писмото на дирекцията, която се занимава с лечебни действия и да ми дадат резултатите от направената вътрешна инспекция като оставих без реакция тези питания от страна на министъра на защитата за фейсбук, тъй като ми се коства, че те не са отправени към мен. Те би трябвало да бъдат отправени към хората, които ги разгласяват в общественото пространство, в случай че изобщо са законни тези претенции.

Това сподели в подкаста на БНР „ В центъра на системата “ министърът на опазването на здравето проф. Христо Хинков. Той добави, че е дал цялата информация на министъра на защитата от вътрешната инспекция на " Пирогов " по случая с неговия консултант Мустафа Емин и министър Тагарев е осведомен изцяло и с видеозаписите, и с материалите от инспекцията.

Проф. Хинков съобщи още, че реакцията на господин Мустафа Емин да си подаде оставката е била предстояща. „ Това е добър знак, аз считам, че има реакция и че човек по този начин се сепва от време на време в своите дейности, които той си е оценил като неправилни. Това е израз на една честност, съобщи проф. Христо Хинков.

" Абсолютно ги поддържам сътрудниците си от " Пирогов ". Сега, публичността на този проблем, в случай че има политически детайли, е грозно. Всичко, което употребява здравни проблеми, разнообразни проблеми, които зародят в лечебните заведения и придобива политически привкус, е извънредно грозно. Аз постоянно съм казвал, че за мен опазването на здравето няма цвят, бих желал и сътрудниците в Народното събрание да следват този принцип, сподели още министърът на опазването на здравето.

По отношение на обстановката в МБАЛ Враца министърът на опазването на здравето съобщи, че Министерство на здравеопазването се е справило с „ пожара “, който беше зародил там с вероятността да бъде закрито Детското поделение.

„ Започната е процедура по промяната на шефа доктор Кети Ценова. Тя изиска това и аз й благодаря, че преди да напусне този пост направи нужното и откри метод да окомплектова отделението. В момента организирам процедура по събиране на акционерното сдружение в търсене на метод да се смени управлението с други хора “, сподели още проф. Хинков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР