Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с министъра на външните работи

...
Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с министъра на външните работи
Коментари Харесай

Премиерът Стефан Янев потвърди българската позиция за Северна Македония

Министър-председателят Стефан Янев организира среща с министъра на външните работи на Португалската република Аугущо Сантуш Силва и еврокомисаря по съседство и разширение Оливер Вархеи.
Основна тематика на срещата бе европейската вероятност на страните от Западните Балкани в подтекста на процеса по разширение на Европейския съюз. Фокус на полемиката бяха провокациите пред присъединението на Република Северна Македония и опциите за възстановяване на разговора с Република България.
С оглед на европейското председателство на Португалия от страна на гостите беше изразена подготвеност за ходатайство при договарянията по противоречивите въпроси сред двете страни.

Министър-председателят Стефан Янев удостовери българската позиция във връзка с европейската вероятност на Република Северна Македония, като обърна внимание, че досега не може да се очертае позитивна наклонност във връзка с превъзмогването на основните несъгласия. Янев акцентира нуждата противоречивите въпроси да бъдат решени, защото тематиката е извънредно сензитивна и националнозначима.
Министърът на външните работи на Република България Светлан Стоев от своя страна съобщи, че има воля за превъзмогване на разликите, само че този метод следва да бъде взаимен, като подчертава върху основното значение на действителните на практика стъпки в двустранните връзки.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР