Министър-председателят още от първите си дни показа силно неуважение към

...
Министър-председателят още от първите си дни показа силно неуважение към
Коментари Харесай

Горанов: Правителството подценява инфлацията, за да си спечели политическо време

Министър-председателят още от първите си дни сподели мощно пренебрежение към разпоредбите. Декларира погрешна информация за статута си на жители. Преди указа на президента за назначението му за министър, изпращаше писма до Българска народна банка без да има власт. Похвална самонадеяност, граничеща с случка. Това сподели някогашният финансов министър Владислав Горанов  Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 година През 1999 година приключва в предаването „ Лице в лице “ по bTV.

Има много принадлежности на демокрацията, които работят. Смея да настоявам, че значително сме правова страна. Съдебна промяна е нужна. Последните промени в Конституцията инициирани от Христо Иванов трябваше да донесат мечтаната правосъдна промяна и той по тази причина подаде оставка.

Горанов разяснява, че в деня, когато Национален статистически институт афишира рекордна инфлация излизат хвърчащи листи без автограф и щемпел и стават водеща вест в страната.

Бившият финансов министър добави, че за Програмен интервал 2021-2027 България няма нито една утвърдена стратегия.

Голяма част от вложенията, които се популяризират в новата сметка, не мога да нарека бюджет, почиват на положителното взаимодействие сред България и Европейска комисия. Нямяме подписано съглашение с комисията и не можем да получим една стотинка, сподели Горанов.

Горанов изясни, че още през 2020 година е бил разпитван три пъти в прокуратурата след абсурда обвързван с облагането на хазарта. И прибавя, че е бил разпитван и от полицията в границите на настоящия мандат.

По думите му описът на Петков си играе ролята, тъй като обществото е фокусирано върху лист хартия, който няма стойност.

Ако си министър-председател имаш към себе си ДАНС, Разузнава, Министерство на вътрешните работи имаш опция да определиш дали нещо е вярно или неверно, не можеш да ползваш Google. Ще предложа в бюджета на Министерство на вътрешните работи да бъдат включени 10 млн. разноски за прилагане на Google, добави още той.

Трябва да бъдем загрижени за фискалната смяна. Финансовият министър има вяра че като харчиш създаваш обществен напредък. В някои езици думата „ масраф “ се превежда „ чупя “. Хвалим се, че сме на добра траектория, само че няма нито един анализатор, които да удостоверяват оптимизма на Министерство на финансите. Инфлацията е мощно подценена. Това е печелене на политическо време. Честно е да харчиш толкоз колкото спестяващ. Такова внезапно увеличение на недостига нарушава публичния контракт, разяснява още някогашният финансов министър.

Според Горанов държавното управление харчи пари за два мандата.

То би трябвало да харчи толкоз колкото изкарва обществото в границите на мандата. Малките и отворени стопански системи като България не могат да вземат от неприятните образци на страни от Европейски Съюз и Еврозоната. Опитът посредством задръстване на устата на всички в обединението е покупка на политическо време. Това значи загуба на политическо време за ръководените, сподели още Горанов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР