Министър-председателят Николай Денков участва в двудневната среща на върха на

...
Министър-председателят Николай Денков участва в двудневната среща на върха на
Коментари Харесай

Денков с участие в срещата на ЕС с латиноамериканските държави

Министър-председателят Николай Денков взе участие в двудневната среща на върха на ръководителите на Европейския съюз и Общността на латиноамериканските и карибските страни в Брюксел, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет. Форумът е през днешния ден и на следващия ден в белгийската столица.

Сред тематиките, които ще бъдат разисквани, са разширеното съдействие в границите на многостранни конгреси, международният мир и непоклатимост, търговията и вложенията, икономическото възобновяване, напъните за битка против изменението на климата, научните проучвания и нововъведенията, правораздаването и сигурността за жителите.

Срещата на върха е под взаимното председателство на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел и министър-председателя на Сейнт Винсънт и Гренадини Ралф Гонсалвеш в ролята му на краткотраен ръководител на Общността на латиноамериканските и карибските страни.  

Това е първата среща на толкоз високо равнище от 2015 година насам. Развитието на връзките с Латинска Америка е и част от целите на почналото при започване на месеца испанско председателство на Съвета на Европейския съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР