Министър-председателят Николай Денков ще участва днес, 16 януари, в Световния

...
Министър-председателят Николай Денков ще участва днес, 16 януари, в Световния
Коментари Харесай

Премиерът ще участва в Световния икономически форум в Давос

Министър-председателят Николай Денков ще взе участие през днешния ден, 16 януари, в Световния стопански конгрес, който събира интернационалния политически и финансов хайлайф в швейцарския алпийски курорт Давос, оповестиха от пресслужбата на Министерския съвет.

В центъра на полемиките тази година са хрумвания и тактики, свързани с икономическата неустановеност, екологични опасности, изкуствения разсъдък и противодействието на дезинформацията.

Участието на премиера идва в подтекста на военните спорове в Украйна и Газа и възходящите световни провокации, отразени в Доклада за световните опасности през 2024 година. Анализът акцентира нуждата от нови подходи и решения в оправянето с тях. Според отчета, дезинформацията е един от най-големите краткосрочни опасности, до момента в който рисковите метеорологични условия се издигат като основен дълготраен проблем, показват от Министерския съвет.

Българският министър председател ще взе участие във форума, където тези и други въпроси ще бъдат разисквани от международни водачи и специалисти от разнообразни области. Николай Денков ще взе участие в серия полемики и персонални диалози. Мотото на срещата в Давос тази година е „ Възстановяване на доверието ”. „ Темата е пряк отговор на ерозията на доверието, която се вижда в обществата и сред нациите “, счита министър-председателят Денков.

Над 2800 участници, в това число към 60 държавни и държавни ръководители, ще вземат присъединяване във форума в Давос. Сред водещите политически водачи ще бъдат френският президент Еманюел Макрон, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен и китайският министър председател Ли Цян. Съединените щати ще бъдат показани от държавния секретар Антъни Блинкън. Очаква се наличието и на новоизбрания президент на Аржентина Хавиер Милей.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган е поискалТурция да не взе участие в Световния стопански конгрес в Давосзаради " произраелската позиция " на уредниците му във връзка с спора в линията Газа. Това заяви организация " Блумбърг ", базирайки се на свои източници. По информация на източниците, на форума е трябвало да участва турският министър на финансите Мехмет Шимшек, само че Ердоган не е дал позволение той да отиде на събитието.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР