Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан рискува да предизвика криза в

...
Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан рискува да предизвика криза в
Коментари Харесай

Приближен до Меркел предупреди Орбан да спазва гражданските права и свободи

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан рискува да провокира рецесия в връзките на партията си " Фидес с дясноцентристките партии в Европейския съюз поради закони, които те упрекват в нарушение на гражданските права и свободи. Това предизвести доближен на немския канцлер Ангела Меркел, оповестява " Ройтерс ".

Преизбран по-рано тази година, Орбан притегли рецензии към себе си за забавянето на акредитацията на Централноевропейския университет, учреден от американския финансист Джордж Сорос, който е неприкрит критик на Орбан.

Предложеният закон, който ще подчини неправителствените организации, които получават задгранично финансиране, на прецизно контролиране, беше съпоставен от критиците с ограничения в страни отвън Европейския съюз като Русия.

Критиците настояват, че Европейската национална партия (ЕНП), която включва Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел, се въздържа от съществени рецензии поради потребността от гласовете на членовете? в Европейския парламент. Водещата позиция на " Фидес " в Унгария значи, че тя има огромен принос за силата на ЕНП.

Ала Андреас Ник, който е народен представител от ХДС и докладчик на партията си за Унгария, се трансформира в последната фигура от ЕНП, която акцентира, че последните дейности на Орбан по отношение на Централноевропейския университет и неправителствените организации рискуват да преминат червени линии.
" Бих ли предпочел " Фидес " да остане в християндемократическия лагер? Разбира се ", посочи Ник пред " Ройтерс ", като добави: " Но нашите маджарски другари би трябвало да схванат, че пресичането на избрани линии ще направи живота доста сложен за всички. "

Неговите мнения, идващи малко след рецензиите на Манфред Вебер, различен доближен на Меркел и ръководител на групата на ЕНП в Европейския парламент, демонстрират, че търпението изтича към партия, която от ден на ден се преглежда като надалеч отвън борда на демократичния мейнстрийм.

Съветът на Европа, който следи човешките права в Европа, ще излезе с отчет за оферти закон за неправителствените организации идващия месец, а Андреас Ник сподели, че реакцията на Унгария към това ще бъде решителен тест за желанието? да отговори на рецензиите. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР