Министър-председателят на страната ни е разбрал, че г-н Пламен Георгиев

...
Министър-председателят на страната ни е разбрал, че г-н Пламен Георгиев
Коментари Харесай

Политическият прокурор на България

Министър-председателят на страната ни е схванал, че господин Пламен Георгиев знае добре британски, до момента в който бил в кабинета му. Конграчулейшънс! За испанския ще дава отговор Христо Стоичков. За чумата по свинете са отговорни румънските туристи. Ясно, никакви румънци (извинявам се на господин Береану), никакви пътувания. В еврозоната щяхме да влезем в края на първата година на министър Дянков, а в този момент към този момент не е доста хубава тази работа. За невлизането ни в Шенген е отговорна Холандия - точка! За " промяната " в правораздаването е отговорен Христо Иванов и сходни соросоиди. За асансьорите и терасите очевидно стана отговорен Цветанов - честито! За Слави Трифонов е отговорна bTV, тъй като си правил безвъзмездна реклама и не знаел какво го чака. Явно нещо го чака... Ако загуби София, ще страдат софиянци и той няма да е отговорен. Вината към този момент е трансферирана на Фандъкова, а активите от интервала на ръководство - на близкия му кръг. Така стана и с Цецка Цачева. Да не забравим, че Европейският съюз е отговорен за това, че " Фолксваген " отиде с парите си в Турция. Очевидно е, че за ниските пенсии е отговорна НАТО, тъй като си купихме самолети. Да напомням ли? Зърнарите, медицинските сестри, служителите на реда, палатките на морето, защити публицисти, старците от Българска академия на науките... левите, десните, зелените…

 

Да се огледаме! Останаха ли почтени? Има ли някой, който не е отговорен пред Борисов?

 

Сигурно е останал някой, само че това е краткотрайно събитие. Докато гледаме избора на Гешев, се оказа, че страната се ръководи от политически прокурор, който упреква всички наред. Тези, които не желаят да бъдат " отговорни ", отпътуваха в чужбина, с цел да търсят триумфа си. Тези, които взеха решение да се борят или да търпят, са тук.

Политическият прокурор е по едно и също време жертва и обвинител, тъй като се бори с неприятните, а това сме всички ние. Инак  го прави поради нас, тъй като мисли за добруването на нацията. Тази шизофрения го поставя в позата на неразбираем родител, който се чеше по главата и споделя: " Като пораснеш, ще видиш какво е... " В същото време бие свиреп през пръстите и не дава на никого да " порасне ", тъй като ще му отмъкне властта.

Политическият прокурор, несъмнено, си има заптиета по медии, измислени десни институти и органи на властта, които са удовлетворени, че още не са посочени за " отговорни " и захлебват. Има и комплицирани политици, които се чудят дали идеологическият им зложелател е по-страшен от Борисов или противоположното. Така времето ги отминава с подигравка, тъй като са участници в личен филм, който към този момент никой не гледа.

Независимо от следващите избори, без значение от медиите му, без значение от парите на олигарсите му се търси политически юрист на народа. Адвокат, който да отбрани хората от ориентирания пръст на Борисов. Няма да има кой да му заплати хонорар, тъй като хората не обичат да заплащат за нещо, което считат, че естествено им се поставя. Вероятно ще се наложи това да направи историята. Но съдът ще отсъди победа за него, тъй като нито един народ не търпи постоянно възприятието за виновност. Германците не го изтърпяха след Първата международна война и се стигна до Втората. Евреите ненавиждат да ги питат за палестинците, както и противоположното. Британците не обичат диалога за Северна Ирландия... Никой не обича да живее с възприятие за виновност.

У нас си произведохме сами феномена „ политически прокурор “

Личност, за която са отговорни всички, само че в никакъв случай не е отговорен #ТОЙ. Божествената поза на човек, който е подготвен да разпъне на кръст всичките си деца като жертва на личната си безпогрешност. Но това чалга-Божество проповядва силата на властта, а не любовта сред хората.

На България не й би трябвало политически прокурор, който прави жертвоприношения. Нужен е водач, който упорства да сме демократична и правова страна и има ясното схващане, че страната би трябвало да влезе в XXI век. Без боязън и без виновност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР