Министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски ще ръководи официалната правителствена делегация

...
Министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски ще ръководи официалната правителствена делегация
Коментари Харесай

Ковачевски се среща с Фон дер Лайен и Вархели утре

Министър-председателят на РСМ Димитър Ковачевски ще управлява формалната държавна делегация в Брюксел, която ще взе участие в първата междуправителствена конференция на следващия ден в Съвета на Европейския съюз.

Както оповестиха от държавната пресслужба, „ тази междуправителствена конференция е от историческо значение за Северна Македония, защото бележи началото на договарянията за пълноправно участие на страната в Европейски Съюз “.

Според дневния ред министър председателят Ковачевски дружно с албанския министър председател Еди Рама ще имат на следващия ден среща с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.

В рамките на визитата в Брюксел за на следващия ден е оповестено началото на скрининга за Република Северна Македония и работна среща на премиера Ковачевски с еврокомисаря по разширението и политиката на добросъседство Оливер Вархели, на която ще участват и двете делегации.

Като част от формалната държавна делегация, за Брюксел пътуват и първият вицепремиер Артан Груби, вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич, както и министрите на външните работи Буяр Османи, на вътрешните работи Оливер Спасовски, на културата Бисера Костадиновска-Стойчевска и за осведомително общество и администрация Адмирим Алити и други висши чиновници на държавното управление.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР