Министър-председателят на Република България Бойко Борисов прие днес феновете на

...
Министър-председателят на Република България Бойко Борисов прие днес феновете на
Коментари Харесай

Бойко Борисов прие фенове на Ботев Пловдив

Министър-председателят на Република България Бойко Борисов одобри през днешния ден почитателите на Ботев Пловдив. Срещата бе във връзка гибелта на последователя на "жълто-черните " Тоско Бозаджийски, който почина в Гърция след конфликт с локални хулигани. Освен Бойко Борисов, на срещата участваха и основният прокурор Иван Гешев и министърът на правораздаването Данаил Кирилов.

По време на диалозите е била разисквана и тематиката с построяването на клубния стадион на Ботев - "Колежа ".

"Уважаеми ботевисти, през днешния ден беше извършена среща сред представители на "жълто-черната " общественост и министър-председателя на Република България господин Бойко Борисов. На срещата участваха също основният прокурор господин Иван Гешев и министърът на правораздаването Данаил Кирилов. Запознахме ги с детайлности към убийството на Тоско Бозаджийски, както и с неналичието на съответна реакция от страна на гръцките институции. Получихме безапелационна поддръжка и заричане за подпомагане от българската страна, за което им благодарим. В края на диалога ни с господин Борисов беше повдигната и тематиката за Колежа - отговорът му беше безапелационен "Обещал съм Ви, ще го построим ". Припомняме Ви, че акцията "Справедливост за Тоско " продължава, като на 25.01.20 година (събота) от 11 часа пред постройката на посолството на Република Гърция в гр. София ще се организира алегоричен митинг с искане за откриване на истината към убийството на Тоско Бозаджийски и обективни санкции на отговорните с цялата суровост на Закона ", написаха почитателите на Ботев.

Бойко Борисов също разяснява в една от обществените мрежи срещата с последователите на пловдивчани, като бе безапелационен, че отговорните би трябвало да понесат последстивята за дейностите си.

"Изразих най-искрените си съболезнования на околните и приятелите на убития в Гърция млад българин Тоско Бозаджийски. Спортът би трябвало да носи наслада на хората, случаите на безчинство и принуждение са неприемливи. Според тежестта на осъщественото действие отговорните би трябвало да понесат своята отговорност. Българското държавно управление ще продължи да следи проблема и да работи по отношение на своите благоприятни условия и пълномощия. Възложих на министъра на правораздаването Данаил Кирилов да задейства всички международно-правни механизми по отношение на двустранното правно съдействие, както и да изиска цялата информация по следствието и определяне успеваемостта му в Гърция ", показа Борисов.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР