Министър-председателят на Полша Доналд Туск разкритикува американските сенатори от Републиканската

...
Министър-председателят на Полша Доналд Туск разкритикува американските сенатори от Републиканската
Коментари Харесай

Доналд Туск с остра критика срещу републиканците: Роналд Рейгън се обръща в гроба

Министър-председателят на Полша Доналд Туск разкритикува американските сенатори от Републиканската партия за неуспеха с гласуването на законопроект, който, наред с други неща, планува разпределяне на спомагателна помощ за Украйна.
 
 Доналд Туск и Володимир Зеленски Доналд Туск и Володимир Зеленски Източник: Прессекретариат на Президента на Украйна
" Скъпи сенатори от Републикаската партия на Съединени американски щати, Роналд Рейгън, който оказа помощ на милиони от нас да извоюват свободата и независимостта си, през днешния ден явно се обръща в гроба си. Засрамете се ", написа Туск в профила си в обществената мрежа Х.
 

Dear Republican Senators of America. Ronald Reagan, who helped millions of us to win back our freedom and independence, must be turning in his grave today. Shame on you.
— Donald Tusk (@donaldtusk) February 8, 2024

 
Сенатът на Съединени американски щати не съумя да събере задоволително гласове за процедурното гласоподаване на законопроект, предусещащ спомагателни средства за Украйна, Израел и Тайван.
 
Остра рецензия беше изразена от Джо Байдън към републиканците в Конгреса, откакто те блокираха двустранното съглашение за границата и пакета с задгранична помощ, в това число за Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР