Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак отделя стотици милиони паунда

...
Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак отделя стотици милиони паунда
Коментари Харесай

Лондон ще инвестира над 550 млн. лири за ядрено възпиране и енергетика

Министър-председателят на Обединеното кралство Риши Сунак отделя стотици милиони паунда за английските сили за нуклеарно въздържане и енергийна инфраструктура като част от " сериозни национални старания " за гарантиране на промишлеността и отбрана на страната, заяви Блумбърг ТV. 

До 2030 година държавното управление ще влага 353 млн. паунда в стажове и умения в отбранителния и гражданския нуклеарен бранш. Други 200 млн. паунда ще бъдат вложени в Бароу-ин-Фърнес, град в Северозападна Англия, където се намира програмата за нуклеарни подводници на Обединеното кралство, с цел да се регенерира регионът през идващите 10 години.

Даунинг стрийт разгласи и спомагателни частни вложения в размер на 400 млн. паунда, които ще основат над 8000 благоприятни условия за професионална реализация и ще оказват помощ за разкриването на 40 000 нови работни места, от които се нуждае промишлеността. Фирми, измежду които BAE Systems Plc, Rolls-Royce Plc, Babcock International Group Plc и Electricite de France SA, поддържат проектите, съобщи министър-председателят.

Министърът на защитата Грант Шапс ще показа пред Народното събрание и документа " Defense Nuclear Enterprise Command Paper ", в който ще бъдат посочени по-нататъшни дейности за модернизиране на нуклеарните подводници на Обединеното кралство, заяви държавното управление.

Англия е измежду дългия лист от страни, които се стремят да усилят отбранителните си качества и енергийната си сигурност на фона на ескалиращото геополитическо напрежение с възходяща опасност от последствията от съветската война в Украйна и спора в Газа.

Финансовият министър Джеръми Хънт по-рано съобщи, че разноските за защита би трябвало да се усилят " незабавно щом това е допустимо ".

Преди визитата си в Бароу-ин-Фърнес в понеделник министър-председателят съобщи в изказване: " В един по-опасен и конфликтен свят непрекъснатото нуклеарно въздържане на Обединеното кралство в морето е по-важно от всеки път. А нуклеарната енергетика обезпечава на потребителите по-евтина и по-чиста сила, създадена в страната. "

Бароу създава подводниците Dreadnought и Astute и ще има основно значение за построяването на идващото потомство нуклеарни подводници, които се чака да бъдат ситуирани през 2040 година като част от пакта за сигурност Aukus с Австралия и Съединени американски щати.

Сумата от 200 млн. паунда за Бароу-ин-Фърнес ще бъде употребена за възстановяване на транспортните връзки, създаване на жилища и подкрепяне на локалните учебни заведения и лечебни заведения.

Лейбъристката съпротива съобщи, че ще " поддържа напълно проектите ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР