Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте ще посети утре Израел, за

...
Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте ще посети утре Израел, за
Коментари Харесай

Нидерландският премиер Рюте отива в Израел

Министър-председателят на Нидерландия Марк Рюте ще посети на следващия ден Израел, с цел да договаря с премиера Бенямин Нетаняху и с палестинския президент Махмуд Абас, оповестиха канцелариите на Рюте и Нетаняху, представени от Ройтерс.

Рюте отпътува, откакто в през днешния ден министерството на външните работи на Нидерландия удостовери гибелта на 33-годишна холандка, която е пътувала до Газа, с цел да посети фамилията си малко преди началото на войната сред Израел и " Хамас ". В изказването се споделя, че Рюте разговарял с Нетаняху и е изискал уточнения по отношение на гибелта на дамата.

Той също по този начин прикани за " филантропични паузи " в сраженията, с цел да може помощта да доближи до жителите на линията Газа. " Израел има право да се пази и би трябвало да отстрани опасността от страна на " Хамас " и да направи всичко допустимо, с цел да освободи заложниците ", съобщи Рюте.

Службата на Нетаняху заяви и за идно посещаване на френския президент Еманюел Макрон. В известието се споделя, че двамата водачи " ще дойдат в понеделник и вторник " и ще се срещнат с израелския министър председател.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР