Министър-председателят на Косово Албин Курти заяви, че след кандидатстване за

...
Министър-председателят на Косово Албин Курти заяви, че след кандидатстване за
Коментари Харесай

Курти: След Съвета на Европа и ЕС ще подадем молба за влизане в НАТО

Министър-председателят на Косово Албин Курти съобщи, че след кандидатстване за участие в Съвета на Европа и Европейски Съюз, Косово ще направи идната стъпка и ще кандидатства за участие в НАТО, оповестява.

Курти съобщи, че " кандидатурата за участие в НАТО ще бъде по-лесна, тъй като има единствено четири страни, които не признават Косово, за разлика от Европейски Съюз, където има пет страни ".

„ След като аплайваме в Съвета на Европа и откакто аплайваме за участие в Европейски Съюз, ще създадем идната стъпка във връзка с НАТО, където може да сме с преимущество, тъй като в Алианса имаме четири страни, които не го признават, за разлика от Европейския съюз, където имаме пет “, сподели още Курти.

Премиерът на Косово съобщи след подписването на Споразумението за стабилизиране и асоцииране, че " петте страни от Европейски Съюз, които не признаха Косово, са били съгласни ".

„ Не имам вяра, че малцинството от страните-членки, които не признават независимостта на Косово, ще бъдат срещу това да сме в европейското семейство “, добави Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР