Министър-председателят на Косово Албин Курти се оплака от пристрастното отношение

...
Министър-председателят на Косово Албин Курти се оплака от пристрастното отношение
Коментари Харесай

Премиерът на Косово Албин Курти обвини САЩ и ЕС в пристрастие към Сърбия

Министър-председателят на Косово Албин Курти се оплака от пристрастното отношение и толерантността към властническия режим в Сърбия на Съединените щати и Европейския съюз. Премиерът Албин Курти съобщи, че неговият кабинет заема друга позиция.
Трябва да бъдем деликатни, тъй като знаем какво желае Сърбия. Сърбия желае да продължи да получава пари от Европейския съюз, газ и оръжия от Руската федерация, евтини вложения от Китай и американска приемливост по целия път.
Албин Курти - министър председател на Косово

Неотдавна етнически сърби влязоха в конфликти с косовската полиция, а по-късно и с ръководените от НАТО мироопазващи сили КФОР, вследствие на което бяха ранени 30 бойци и над 50 сърби и се появиха опасения за възобновяване на кървавите спорове в района. Ръководителя на задачата на Европейски Съюз за господство на закона Ларс-Гунар Вигемарк съобщи, че по време на яростния конфликт предходната седмица няколко бойци от KFOR са получили доста съществени пострадвания.
Мисля, че е значимо освен за Босна и Херцеговина, само че и за целия район, за Косово, Сърбия, Черна гора, Северна Македония, самата Албания, да не се позволяват този тип произшествия да се разпалват и да прерастват в някакъв тип въоръжен спор.
Ларс-Гунар Вигемарк, началник на задачата на Европейски Съюз в региона на върховенството на закона

След случая предходната седмица, НАТО съобщи, че ще изпрати още 700 бойци в Северно Косово. Сблъсъците се разраснаха от по-ранна борба, откакто етнически албанци, оповестени за спечелили в локалните избори в Северно Косово, влязоха в общинските здания, с цел да встъпят в служба, и бяха блокирани от сърби. Етническите сърби в голямата си част бойкотираха гласуването. Брюксел изиска от Косово да изтегли специфичните си полицейски сили от Северно Косово, където живее по-голямата част от етническото сръбско малцинство, и да организира нови избори.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР