Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху предупреди днес Хизбула да не

...
Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху предупреди днес Хизбула да не
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху: Все още не е ясно дали Хизбула ще се включи във войната

Министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху предизвести през днешния ден " Хизбула " да не отваря нов боен фронт с Израел, тъй като това би довело до израелски контраудари от " немислим мащаб ", които биха предизвикали " опустошаване " в Ливан, съобщи Ройтерс.

 

" Не мога да ви кажа тъкмо в този момент дали " Хизбула " ще реши да се включи изцяло във войната (в линията Газа) ", сподели Нетаняху на израелски командоси покрай ливанската граница. Той добави, че тази война, почнала след опустошителна трансгранична офанзива от страна на " Хамас " на 7 октомври, е " на живот и гибел " за Израел, предава Българска телеграфна агенция.

 

След като предходната седмица израелското министерство на защитата одобри проект за изтегляне на жителите на 28 села в граничната зона и близкия град Кирят Шмона във финансирани от страната краткотрайни жилища, то заяви през днешния ден, че прибавя 14 общини към листата за евакуация.

 

Това стана в миг, когато " Хизбула " и Израел все по-често си разменят огън по границата след нападението на " Хамас ", отбелязва ДПА.

 

Междувременно ливанското проиранското придвижване съобщи през днешния ден, че е изстреляло ракети по израелски военни постове покрай границата, вследствие на което е развалена израелска предавателна кула, съобщи ДПА.

 

" Хизбула " разгласява видеозапис, на който се вижда по какъв начин ракета удря предавателна кула.

 

Израелската войска удостовери, че е имало ракетен обстрел по границата с Ливан, само че сподели, че " терористична клетка е изстреляла противотанкова ракета по армейски танк в региона на северната част на страната ". Израелските въоръжени сили са отвърнали на огъня.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР