Министър-председателят на Италия Марио Драги е изразил своето удовлетворение от

...
Министър-председателят на Италия Марио Драги е изразил своето удовлетворение от
Коментари Харесай

Марио Драги е доволен от постигнатото решение на Европейския съвет

Министър-председателят на Италия Марио Драги е изразил своето задоволство от решението на Европейския съвет по отношение на битката против високите цени на газа . По думите му срещата на върха е предходна добре, заяви италианската организация АНСА.

Според източници на АНСА удовлетворението на Драги се дължи на обстоятелството, че позицията на италианското държавно управление е възприета значително в заключенията на срещата на върха.

Въпреки че не беше взето дефинитивно решение за таван на цените на газа (нещо, което Рим подкрепяше), участниците в срещата на върха въпреки всичко приканиха Европейската комисия " да показа незабавно съответни решения " за " краткотраен динамичен ценови кулоар за транзакции на природен газ " за ограничение на неочаквани нараствания на цената.

Държавите членки се съгласиха да пристъпят към нов показател на цените на газа най-късно при започване на 2023 година, който да е по-неподатлив на спекулационни промени от сегашния и също по този начин към общи газови поръчки.

Драги, чийто мандат като министър председател е към края си, получи овации при започване на втория ден от срещата на върха на Европейски Съюз, която се обрисува да му бъде последна като глава на държавното управление на Италия.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР