Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас потвърди участието си на срещата

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас потвърди участието си на срещата
Коментари Харесай

Ципрас потвърди пред Борисов по телефона, че ще пристигне за ключовата среща в София

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас удостовери присъединяване си на срещата на върха ЕС-Западни Балкани, която ще се организира в българската столица София на 17 май, отбелязва електронното издание Protothema, представено от „ Фокус “.

В телефонен диалог с българския си сътрудник Бойко Борисов, гръцкият министър председател е разискал идния конгрес на високо ниво. В рамките му Ципрас е подчертал, че за българското и гръцкото държавно управление стабилността, мирът и развиването на Балканите са съществени цели.

Ципрас е приветствал обстоятелството, че България, понастоящем ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз, слага бъдещето на страните от Западните Балкани и стабилността на континента в дневния ред на Общността.

Гръцкият министър председател е дал висока оценка и на напъните на Борисов и на българското председателство да насочат вниманието на институциите към реализирането на планове за свързването на района, се споделя в изказване на държавното управление в София.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР