Министър-председателят на Египет обяви редица мерки, включително планирани прекъсвания на

...
Министър-председателят на Египет обяви редица мерки, включително планирани прекъсвания на
Коментари Харесай

Египет планирани прекъсвания на електрозахранването и мерки в условията на гореща вълна

Министър-председателят на Египет разгласи редица ограничения, в това число планувани спирания на електрозахранването, за понижаване на потреблението на сила, защото страната и районът са подложени на жестока гореща вълна.

Държавните чиновници ще работят от къщи един ден в седмицата, с цел да понижат натоварването на локалните електропреносни мрежи, съобщи Мостафа Мадбули в телевизионно изявление, откакто тази седмица в някои елементи на страната бяха регистрирани температури, надвишаващи 45°С.

Той удостовери също, че плануваните спирания на електрозахранването, оповестени от държавното управление предходната седмица, ще продължат, като жителите бяха предизвестени да не употребяват асансьори в избрани часове на деня, заяви Агенция Франс Прес.

Мярката от предходната седмица провокира отзив, като доста хора се оплакаха, че спиранията - постоянно в най-горещото време на деня, са продължавали повече от два часа и са се случвали отвън плануваните часови шпации.

В четвъртък Мадбули съобщи, че плануваните спирания ще продължат най-вече един или два часа дневно, като добави, че те идват в миг, когато потреблението на сила внезапно нараства.

Премиерът подреди на държавните чиновници, които не работят директно с обществеността, да стартират да работят отдалечено всяка неделя в продължение на един месец, считано от 6 август, и прикани частния бранш да предприеме сходни ограничения.

През последните години египетската стопанска система изпитва компликации, свързани с неконтролируемата инфлация и многократното обезценяване на локалната валута, което се отразява на покупателната дарба и опцията за импорт на съществени артикули.

Подобна енергийна рецесия по време на краткотрайното ръководство на починалия президент ислямист Мохамед Морси докара до всеобщо неодобрение и митинги, преди той да бъде отхвърлен от власт от армията през юли 2013 година

През 2015 година управляващите подписаха съглашение с немския електроенергиен колос Siemens за създаване на три огромни електроцентрали с вложения, оценени на шест милиарда евро (6,5 милиарда долара), в опит да подобрят мрежата.

Оттогава обаче страната се бори с изчерпващите се задгранични запаси и възходящия дълг, остър от нахлуването на Русия в Украйна през предходната година. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР