Министър-председателят на Чехия Петр Фиала съобщи в сряда, че ваксинационните

...
Министър-председателят на Чехия Петр Фиала съобщи в сряда, че ваксинационните
Коментари Харесай

Чехия, Норвегия и Франция премахват редица противоепидемични мерки

Министър-председателят на Чехия Петр Фиала заяви в сряда, че имунизационните документи отпадат при посещаване на заведения за хранене, културни и спортни събития от идната седмица. Това се случва на фона на рекордни цифри инфектирани дневно.

В сряда са регистрирани 43307 случая за денонощие, а ден преди този момент - 57195, най-високият брой за Чехия от началото на пандемията. Процентът на хората със приключен имунизационен цикъл в страната е 63.4%, малко под междинния за Европейския съюз.

От 18 февруари завършва и наложителното тестване във компании и учебни заведения в Чехия. В мощ остава наложителното носене на маски в затворени пространства, както и в градския превоз.

Чехия е третата европейска страна след Дания и Норвегия , която се отхвърля тази седмица от множеството противоепидемични ограничения макар растежа на инфектираните.

"Въпреки че още доста хора се заразяват, има по-малко приети в болница. Добре предпазени сме от имунизациите. Това значи, че можем да отпуснем доста правила макар внезапното покачване в броя на инфектираните ", сподели министър-председателят на Норвегия Йонас Гар Стьоре, представен от Ройтерс. Хората със приключен имунизационен курс в страната са близо 91%.

Сертификатите са към момента наложителни във Франция , макар че отпадат редица други ограничения като носенето на маски навън, лимитираният брой гости на обществени събития и отдалечената работа, която става единствено целесъобразна. През последните седмици редица други страни, измежду които Англия , Ирландия и Холандия , също облекчиха ограниченията си.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР