Министър-председателят Кирил Петков потвърди, че Продължаваме промяната е получила топла

...
Министър-председателят Кирил Петков потвърди, че Продължаваме промяната е получила топла
Коментари Харесай

Продължаваме промяната с топла покана за членство в семейството на европейските либерали от Обнови Европа

Министър-председателят Кирил Петков удостовери, че " Продължаваме промяната " е получила " топла покана " за присъединение към европейските либерали от групата " Обнови Европа ". Най-голямата парламентарно показана партия у нас ще реши дали да се причисли на съвещание на изпълнителния си съвет.

Сред европейските водачи - членове на европейското демократично семейство (АЛДЕ), са френският президент Еманюел Макрон, нидерландският министър председател Марк Рюте, белгийският - Александър де Кро, както и министър председателите на Люксембург, Естония и Ирландия. От България член на фамилията на европейските либерали е Движение за права и свободи.

Кирил Петков съобщи, че групата на европейските либерали наподобява като разумно място за " Продължаваме промяната ", само че ще сложи изискване за въвеждането на нови по-високи стандарти против корупцията.

" За мен е доста значимо, когато приказваме за нулева приемливост към корупцията, тя да бъде от локално равнище до Брюксел. Което значи да имаме нов стандарт на европейските политически фамилии, тъй че да не си затваряме очите пред локалната корупция, а на европейско равнище да се усещаме, че всичко е наред. И се веселя, че и Еманюел Макрон, и Марк Рюте споделиха: " Да! Това е новата Европа! Европа на разпоредбите и закона! Европа без корупция! ". Така че имах схващане, само че този разговор ще продължи. " - сподели Петков.

Той разяснява и дали вижда " Продължаваме промяната " в едно европейско семейство с Движение за права и свободи.

" То не би трябвало да се приказва за Движение за права и свободи като партия. Въпросът е кои са хората в Движение за права и свободи и какъв е стандартът, който Движение за права и свободи ще има към себе си, с цел да бъдат част от тази нова групировка. И мисля, че те имат доста въпроси към себе си, в случай че желаят да продължат да бъдат част от новите стандарти на европейските фамилии. Какво Движение за права и свободи би трябвало да направи, с цел да се усеща, че е част от този нов стандарт? Например, по какъв начин те биха оправдали хора от " Магнитски " да са в техните управителни функции, на първия ред в Народното събрание, когато приказваме за по-висок стандарт на равнище корупция? За да се причисли " Продължаваме промяната " към това политическо семейство, би трябвало да има правила, които да основават стандарт, че хора с висок риск от корупция не са там. " - посочи Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР