Министър-председателят Кирил Петков доказа, че няма намерение да защитава националния

...
Министър-председателят Кирил Петков доказа, че няма намерение да защитава националния
Коментари Харесай

Каракачанов: Към средата на май управляващите се готвят да извършат национално предателство

Министър-председателят Кирил Петков потвърди, че няма желание да пази националния ни интерес по тематиката " Македония ", декларират от Вътрешна македонска революционна организация в позиция, публикувана от пресцентъра на партията.

Повод за острата реакция са поредицата изявления на министър-председателя Кирил Петков, свързани с ускоряването на еврочленството на Република Северна Македония (РСМ) в Европейския съюз (ЕС), което минава през смяна на Рамковата позиция на България, гласувана в 44-тото Народно заседание, показват от Вътрешна македонска революционна организация.

От партията означават, че тази позиция е подкрепена и от над 70% от българите, тя е ясна и безапелационна, и не планува компромис с няколко съществени неща като правата на българите от другата страна на границата, историческата истина, езика на омразата и операциите в учебниците.

" Българите в РСМ не са малцинство, а държавотворен народ. Четете историята, г-да ръководещи! ", приканват още от Вътрешна македонска революционна организация.

Почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов също излезе с позиция в страницата си във фейсбук. " Сигурен съм, че към средата на месец май ръководещите се готвят да извършат национално изменничество по въпроса за българските ползи в Македония ", декларира Каракачанов. " Тези хора мислят, че историята и полезностите могат да се заменят с бизнес, сметки и търговия ", разяснява той.

Според Каракачанов държавното управление очевидно се кани да допусне РСМ до началото за договаряния за участие в Европейски Съюз, без тя да е изпълнила изискванията на контракта с България от 2017 година Той разяснява, че историческата комисия " не е мръднала от най-малко три години, само че Петков афишира прогрес ".

Вчера след срещата на водачи на страни членки на НАТО от Югоизточна Европа в София министър-председателят Кирил Петков разяснява, че Северна Македония има място в европейското семейство, колкото се може по-бързо и държавното управление е ангажирано да реализира този резултат, колкото се може по-експедитивно. Има няколко поетапни цели, които би трябвало да почистим, в това число отбраната правата на малцинствата, уточни той. Петков означи, че " чува и положителни вести от историческата комисия ".

/РИ/
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР