Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви, че след предстоящите избори водоснабдителните дружества

...
Министър-председателят Кириакос Мицотакис заяви, че след предстоящите избори водоснабдителните дружества
Коментари Харесай

Гръцкият премиер обеща евтина вода за Атина и Солун

Министър-председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че след идните избори водоснабдителните сдружения в Атина и Солун ще бъдат върнати под държавен надзор.

" Водата е и ще остане публично богатство ", акцентира Мицотакис в изявление за частната телевизия SKAI.

Гръцкият министър председател не пропусна да напомни, че СИРИЗА е трансферирала водните сдружения в Атина и Солун в така наречен суперфонд на държавните активи за 99 години, Мицотакис съобщи, че " държавното управление ще съблюдава напълно решението на Държавния съвет и тези две сдружения ще изоставен суперфонда и ще се върнат на гръцкото държавно управление ".

Гръцкият суперфонд на държавните активи беше основан под натиска на интернационалните кредитори. В него влизат атрактивни активи за приватизация. Срещу тях Гърция получи заеми. 

ВиК сдруженията в Атина и Солун, известни надлежно като EYDAP и EYATH, ще се върнат под държавен надзор след идните избори, съобщи министър-председателят Кириакос Мицотакис.

Той също по този начин изрази оптимизма си, че жителите още веднъж ще се доверят на Нова народна власт, с цел да се сформира силно еднопартийно държавно управление, и означи, че държавното управление ще продължи да поддържа семействата и бизнеса, до момента в който трае инфлационната рецесия.

Той също по този начин акцентира, че 60 000 предприятия, които сега нямат достъп до банкови заеми, вече ще могат да ги получат, защото банката за развиване ще се заеме с тяхната оценка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР