Министър-председателят Гълъб Донев проведе среща с ръководствата на национално представителните

...
Министър-председателят Гълъб Донев проведе среща с ръководствата на национално представителните
Коментари Харесай

Премиерът Донев и работодателите обсъдиха контрола върху цените на храните

Министър-председателят Гълъб Донев организира среща с управленията на национално представителните работодателски организации в границите на самодейността му за експертно разискване на ценообразуването при питателните артикули и опциите за понижаване на инфлацията. 

На срещата представителите на бизнеса показаха поддръжка за дейностите на държавното управление по въвеждането на всекидневен механизъм за наблюдаване и надзор по цялата верига на доставките на артикули от производителя до щандовете в магазина.

Работодателите и служебният кабинет показаха общо виждане за нуждата от изчерпателен разбор по казуса, който в това число да бъде явен сигнал по отношение на нелоялните практики на пазара.

Премиерът Донев подчертава върху изгодите от градивния разговор на държавното управление с бизнеса и прикани работодателите да продължат да бъдат деен сътрудник за решаването на проблемите, засягащи всички български жители. Министър-председателят особено акцентира напъните на предходния длъжностен кабинет за усмиряване на пазара и преодоляване на базисните фактори за инфлацията - природния газ, електрическата енергия и горивата. 

В хода на срещата беше разисквана и тематиката за приемането на еврото и целенасочената работа за постигането на целевата дата 1 януари 2024 година Правителството и работодателите показаха единно мнение, че присъединението на България към еврозоната продължава да е основен приоритет за страната ни. Възможностите за бизнеса по линия на Плана за възобновяване и резистентност и европейските фондове бяха също измежду прегледаните в границите на срещата тематики.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР