Министър-председателят Фумио Кишида и тримата министри хапнаха сашими от писия,

...
Министър-председателят Фумио Кишида и тримата министри хапнаха сашими от писия,
Коментари Харесай

Японският премиер и трима негови министри хапнаха пред камера сурова риба от Фукушима

Министър-председателят Фумио Кишида и тримата министри хапнаха сашими от писия, октопод и лаврак, уловени край крайбрежията на Фукушима след изпускането на водите, с гарнитура от зеленчуци и ориз, отгледани в префектурата, сподели пред кореспонденти министърът на стопанската система и индустрията Ясутоши Нишимура, също участник в обяда. Той посети в понеделник верига супермаркети във Фукушима, с цел да опита локалната риба.

" Беше доста вкусно ", разяснява вчерашния обяд министър председателят Кишида и през днешния ден отиде на рибния пазар Тойосу в Токио, с цел да популяризира рибата от Фукушима.

Изпускането на пречистените отпадъчни води в океана, което евентуално ще продължи десетилетия, е мощно подложено на критика от локални риболовни групи. Рибарите към момента не са възстановили бизнеса си от атомната повреда преди 12 години и се притесняват, че напълно ще изгубят репутацията си на вътрешния и интернационалния пазар.

На изпускането се опълчват и риболовните промишлености на прилежащи страни. Китай забрани целия импорт на японски морски блага, а многохилядни манифестации в Южна...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР