Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната ни незабавно трябва да

...
Министър-председателят Бойко Борисов заяви, че страната ни незабавно трябва да
Коментари Харесай

Борисов: България незабавно да бъде приета в Шенген по въздух и вода

Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че страната ни неотложно би трябвало да бъде призната в Шенген по въздух и вода. Заявката той направи ръководителя на парламентарната група на ЕНП в Европейския парламент Манфред Вебер, с който посетиха с. Резово.

" Ако България и по суша е в Шенген, и на следващия ден пристигна държавно управление, което не се оправя с мигрантската вълна, то тогава мигрантите непосредствено ще отидат в Германия, Холандия. Затова по суша съставлява риск, само че по въздух и вода не е риск. Трябва неотложно да ни вкарате в Шенген, както заслужаваме, по въздух и вода, и когато всички страни подпишат съглашения за изнесени центрове за бежанци отвън границата, тогава да влезем и по суша ", изясни министър председателят и добави, че това е изцяло реалистично.

Премиерът акцентира, че страната ни е образец и за поддържането на добросъседството с Турция. " Когато работи и съглашението с Турция, резултатът и резултатите са забележими. България в действителност е модел ", сподели още Бойко Борисов.

По думите на Борисов България, за разлика от доста страни, без да шуми, си е направила преградното оборудване, купила е кораби, повишила е квалификацията на своите моряци и е направила нужното за техниката, направи законови промени. При безспорна цялостна съгласуваност сред всички служби и всяка вечер се задържат мигранти, уточни Борисов.

Придружаван от министър Валентин Радев и шефа на Групово дело " Гранична полиция " гл.комисар Светлан Кичиков, Манфред Вебер посети Черноморския граничен координационен и информативен център в Бургас. В обиколката на границата и в село Резово към делегацията се причислиха и министър председателят Бойко Борисов, и вицепремиерът Валери Симеонов. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР