Министър-председателят Бойко Борисов ще представи пред европейските лидери позицията на

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще представи пред европейските лидери позицията на
Коментари Харесай

Борисов иска от ЕС да затвори границите си за мигранти

Министър-председателят Бойко Борисов ще показа пред европейските водачи позицията на страната ни по въпроса с решаването на мигрантската рецесия. Това разгласи той пред публицисти преди постоянното съвещание на Европейския съвет в Брюксел. Премиерът напомни, че България ще упорства за неотложно затваряне на външните граници на Европейски Съюз и наложителното прекосяване през граничните пунктове, релокацията на към този момент влезнали в територията на Европейски Съюз мигранти и дейна работа на споразуменията с трети страни.

Българският министър-председател ще моли съглашението с Турция за мигрантския поток да продължи да работи и Европейски Съюз да изплати останалата част от контрактуваните средства. „ Всички водачи са безапелационни, че българското председателство на Съвета на Европейски Съюз беше сполучливо. Положихме големи старания да бъдат решени проблемите с миграцията. Всички дават за образец добре охраняваната българска граница с Турция и споделят, че се оправяме прелестно “, сподели още министър председателят Борисов.

Министър-председателят разгласи, че на следващия ден ще запознае водачите на страните от еврозоната с кандидатурата на България за „ чакалнята “ на еврозоната и критериите, които страната ни извършва.

„ Не се меся в работата на самостоятелни организации. Нямаме отношение към КЕВР. Ако не харесват Иван Иванов, да търсим друго решение тогава “, разяснява министър-председателят във връзка желаната от Българска социалистическа партия оставка на ръководителя на КЕВР Иван Иванов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР