Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейската комисия

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Борисов се срещна с Жан-Клод Юнкер и Алексис Ципрас


Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и премиера на Гърция Алексис Ципрас. След диалога с тях Борисов заяви, че парите, които получаваме от Европа за прекъсване на мигрантските потози няма да бъдат понижени и остават в същия размер.
Разговори е имало във връзка с предприсъедитителните и последващите фондове, които евентуално щели да бъдат понижени с 25% от Европейски Съюз, заяви Борисов. Той още един път акцентира, че Европейска комисия е удовлетворена от защитата на външната граница, която се реализира в България и прекъсването на потоците от мигранти.
"Имаме три условия към подписването на споразуменията с Великобритяния - изрично да се защитят правата на индивида, както и на българските граждания, за пътувания, обществени осигуровки пенсиониране. Следващото е да не повлече никакви проблеми към кофезиите и присъединителните фондове. Както и межде Ирландия и Северна Ирландия да се откри метод да живеят и работат умерено българските жители след Брекзит ", съобщи Борисов. И акцентира, че присъединителните фондове за Балканите би трябвало са се усилят.
"Говорих с Меркел и се надявам това да се одобри скоро. Защото чувствам, че Балканите са място, което е доста значимо за Европа - и като инфраструктура, по този начин и като стопанска система. Усещам интерес у всички сътрудници в Европа и съм оптимист. Важно е да не изпуснем Западните Балкани. Безспорно това е най-бедният район, само че в Европа има най-вече мигранти от този район и каквото е имало да излиза оттова, от дълго време е излязло. Така че няма да се случи нещо кой знае какво, единствено ще запазим младите и образовани европейци от тези страни, да останат в Европа и да употребяваме техния потенциал. Балканите са доста значими за европейските транспортни коридори и не трябва да пропущаме тази опция ", добави Борисов.
Премиерът е коментирал и енергийните планове и с Алексис Ципрас са разискали и газовия хъб с Гърция и двамата са удовлетворени от напредъка на плана. /ПИК
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР