Министър-председателят Бойко Борисов се е ангажирал да има реформа за

...
Министър-председателят Бойко Борисов се е ангажирал да има реформа за
Коментари Харесай

Премиерът се ангажирал да има реформа за хората с увреждания

Министър-председателят Бойко Борисов се е заел да има промяна за хората с увреждания, стана ясно от изказванията пред публицисти на Емил Мавродиев и на сина му Петър Мавродиев, които се срещнаха през днешния ден в Министерския съвет с премиера.

По-рано през днешния ден Мавродиев остави сина си в приемната на постройката на държавното управление като протестна акция. Идеята на самодейността беше " детето отсега нататък да бъде обгрижвано от премиера ", защото по думите на татко му фамилията няма задоволително средства за това, а страната няма запас като експерти да даде нужното за интеграция на момчето.

Мавродиеви излязоха задоволени от срещата с премиера, като подчертаха, че диалогът е бил доста човешки и Бойко Борисов се е заел да помогне оптимално за решаването на проблемите на всички хора с увреждания, съгласно потребностите им. Те показаха, че министър председателят на следващия ден ще има среща с протестиращите майки на деца с увреждания.

Премиерът Бойко Борисов се срещна и приказва повече от час с 18-годишния Петър Мавродиев. След срещата младият мъж сподели: „ Той приказва с мен, както, по какъв начин да ви кажа, както аз си приказвам с вас. Като естествен човек, първо на вие, след това на ти, той действително се поинтересува какви са моите потребности и по-късно какво може да се промени. Това, което чух досега ми харесва, тъй като има прогрес, в смисъл подобен, от страна на интерес, вижда се, че той в действителност се интересува от казуса, а не го неглижира и в действителност се веселя, тъй като той е индивида, който има опцията да направи нещо ".

Бащата на момчето - Емил Мавродиев, добави: „ Искам да изкажа признателност на господин Борисов, че пристигна и седнахме да беседваме, първо с него, в следствие и ние се включихме, стигнахме до консенсус, че би трябвало да се работи. Той има някакви хрумвания, които ще би трябвало да се случат в следствие и по този начин нататък. Обяснихме му, че ние не сме излезли да търсим пари, както и на вас току що ви обясних, а сме излезли да търсим един естествен живот на хората с увреждания, а не просто да се хвърлят едни пари, което досега се случва и отиват неизвестно къде. "

Петър Мавродиев неотдавна е навършил 18 години. Изучил се е в Търговската гимназия в Пловдив. Сега е признат в университета в града, там той ще учи " Специална педагогика ". По-рано младежът изясни, че остава в приемната на държавното управление за развъждане от министър-председателя, по следния метод: " Реално нищо не чакам, тъй като когато човек чака, най-после остава отчаян. Просто желая да видя дали действително на някой от тези хора, които са виновни за законопроектите, за финансирането и за цялата страна ще обърне внимание на един подобен елементарен човек, като мен, който има потребност от рехабилитация и други лечебни процедури, с цел да може да се усещам по-добре физически и да мога да покажа интелектуалния си капацитет ".

По-рано родители на деца с увреждания призоваваха премиера Бойко Борисов да слезе при тях на митинга довечера пред Министерския съвет. Следобед е националното шествие с надпис " Системата ни убива ". Протестът, в който се чака да вземат участие деятели от цялата страна, стартира от 17.30 часа пред Народното събрание. Шествието ще се придвижи към постройката на Министерския съвет.

Продължава съвещанието та работната група по готвените промени в Закона за хората с увреждания. Представители на майките са внесли документално настояванията си пред обществения министър Бисер Петков и омбудсмана Мая Манолова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР