Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Теменужка Петкова, Владислав Горанов

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Теменужка Петкова, Владислав Горанов
Коментари Харесай

Премиерът разпореди цялата информация за сделката за ЧЕЗ да се даде на НС

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Теменужка Петкова, Владислав Горанов и Томислав Дончев да дават цялата информация за договорката за ЧЕЗ на новосъздадената парламентарна анкетна комисия, която ще я ревизира.

Той още веднъж отхвърли да има нещо общо със договорката.

„ Подкрепихме анкетната комисия в Парламента, тъй че да се извади всичко през годините. Защото от изявлението през вчерашния ден разбрах, че аз не ги обичам. Довчера опозицията ме обвиняваше, че ги обичам (...) Ние не сме пречели на никого, а сме желали енергоразпределителните сдружения да си съблюдават договорите и уговорките. Вследствие на което сме пращали инспекции на всичките, и на трите енергоразпределителни сдружения, има санкции в това число. Нека това да се занесе в Парламента, да се покаже. Не става въпрос за харесване и нехаресване, а за извършване на ангажимент. Аутсорсването на дейностите им през годините за какви пари ставаше въпрос, за това, че не влагаха задоволително в електропреносната и разпределителна система. Нека в Парламента всичко да стане ясно “, сподели Борисов при започване на държавното съвещание.
В изявление за bTV през вчерашния ден ръководителят на Надзорния съвет на ЧЕЗ Вацлав Пачес сподели, че напрежението, обвързвано с премиера, е измежду аргументите компанията да продаде бизнеса си в България.
„ От управлението на ЧЕЗ, това което споделиха през вчерашния ден, разбрах, че единствения незаподозрян съм аз, тъй като не ги одобрявам. Няма по какъв начин тогава да имам общо с тая договорка. Оттук нататък, Дончев, Горанов, Петкова, направете с юристите на своите министерства доста явен проект и тактика и да се отработи, с цел да може тази операция на обществото най-накрая да се отстрани “, заръча Борисов. -->
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР