Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев

...
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев
Коментари Харесай

Борисов разпореди на Ананиев да започне да действа за включването ни в евроваксината срещу COVID-19


Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев да предприеме всички нужни дейности за включването на България в европейската самодейността за обезпечаване на ваксина за COVID-19 с еднакъв достъп за популацията на всички държави-членки на Европейския съюз. Премиерът Борисов е безапелационен, че би трябвало да се търси най-хубавото решение за българските жители, които желаят да се възползват от новата ваксина и да има гаранции за качеството, сигурността и успеваемостта на имунизацията, когато такава бъде утвърдена от регулаторните органи.

В петък по време на видеоконферентно съвещание на европейските здравни министри, министър Ананиев съобщи готовността на страната ни да взе участие в напъните за обезпечаване на ваксина за COVID-19, отчитайки, че има още доста елементи, които следва да бъдат задълбочено разисквани сред Европейска комисия и държавите-членки.

На този стадий България преглежда разнообразни варианти по отношение на обезпечаването на ваксина. Страната ни има подготвеност да се причисли към оформилия се алианс от четири европейски страни – Германия, Франция, Италия и Холандия, които са постигнали съглашение с биофармацевтична компания за доставка на до 400 милиона дози от имунизацията COVID-19 на Университета в Оксфорд. Държавата ни преглежда и опцията да се причисли към общоевропейско решение по тематиката, с което да бъдат обезпечени количества от имунизацията за целия Европейски Съюз. България може да съобщи интерес към имунизацията и в директни договаряния с компанията, организираща нейното произвеждане и дистрибуция.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР